Get Adobe Flash player
Etusivu Hippohiihto Ryhmät ja ohjaajat

Hiihtokoulun ryhmät ja ohjaajat, toimintakausi 2016-2017

Hiihtokoululaiset jaetaan taitotason ja iän mukaan neljään eri ryhmään: lumihiutaleet, lumitähdet, lumiraketit ja lumitykittäjät. Ryhmistä lumihiutaleet ja lumitähdet ovat hiihtoharrastusta aloittelevien ryhmiä. Lumiraketit ja lumitykittäjät -ryhmät on suunnattu hieman enemmän hiihtoa harrastaneille lapsille.

Lumihiutaleissa harrastavat kaikista nuorimmat lapset. Harjoituksissa on syksyllä paljon leikkejä ja pelejä, mutta myös sauvakävelyä. Lumien tultua harjoitellaan hiihdon alkeita. Harjoittelu keskittyy hiihdon perusasioiden opetteluun.

Lumitähtien ryhmässä harjoittelu on leikinomaista toimintaa, kuten lumihiutaleidenkin ryhmässä. Syksyllä on leikkejä, pelejä ja sauvakävelyä. Lumien tultua harjoitellaan perinteisen hiihdon perusasioita (tasapaino, liuku, sauvojen käyttö), perinteisen hiihdon eri tekniikoita (tasatyöntö, 1-potkuinen tasatyöntö, vuorohiihto) sekä vapaan hiihtotavan alkeita.

Lumirakettien ja lumitykittäjien ryhmissä harrastavat hiihtokoululaiset, jotka ovat hiihtäneet jo hieman enemmän ja hallitsevat sekä perinteisen että vapaan hiihtotyylin. Harjoituksissa on alku ja loppuverryttelyinä pelejä ja leikkejä, mutta harjoituksissa tehdään lumihiutaleiden ja lumitähtien ryhmiä enemmän kuntoharjoitteita (pidempiä sauvakävelyjä, sauvaloikkia, sauvarinnettä) - kuitenkaan leikinomaisuutta unohtamatta ja hymyssä suin! Hiihtokelien tultua näissä ryhmissä tehdään edelleen hiihdon perusasioiden harjoittelua, mutta myös esimerkiksi eri vapaan hiihdon tekniikat kuuluvat harjoituksiin ryhmän taso huomioiden. Lumitykittäjien ryhmässä harjoitukset ovat kunnollisesti ja taidollisesti hieman vaativampia kuin lumirakettien ryhmässä.

Tarvittaessa jaamme nämä neljä harjoitusryhmää pienempiin alaryhmiin taitotason mukaan. Tavoitteena on, että jokainen hiihtokoululainen saa harrastaa omalle taitotasolleen sopivassa ryhmässä.

  ryhmän toimintatavoite vetäjät

LUMIHIUTALEET

leikinomaista tutustumista lajiin, tavoitteena oppia toimimaan ryhmässä ja liikkua yhdessä, iloista touhua ja liikunnan riemua, perinteinen tyyli

Anne-Mari Luhtasaari p.040 0668089

Tuomo Mukkala p.050 66986

 

LUMITÄHDET

monipuolista liikuntaa suksien kanssa ja ilman, leikkimielistä hiihtoharjoittelua, tavoitteena suksien hallinnan ja perustekniikan oppiminen, vapaa ja perinteinen tyyli

Anne Mattila-Riippi p.050 3672386

Marko Viinonen p.040 5855267

Marko Hietamäki p.040 5357791

Reima Rajala

LUMIRAKETIT

kuten edellä, mutta mukana enemmän tekniikkaharjoittelua ja syvällisempää tutustumista eri hiihtotekniikoihin, nostetaan peruskuntoa iloisesti yhdessä liikkuen

Jarkko Rajala p.040 8680648

LUMITYKITTÄJÄT

keskitytään tekniikan harjoitteluun ja kunnon kohottamiseen -hymyssä suin

Juhani Luhtasaari p.0405875179

Hiihtokoulun kanssa samaan aikaan keskiviikkona kokoontuu HS-ryhmä (HS=hopeasompa), joka on tarkoitettu 12-16 -vuotiaille sarjoissa hiihtäville, kilpahiihtoon tähtääville nuorille. Lisätietoja ryhmän toiminnasta saa Petri Kurunmäeltä (p, 050 5142870) tai Esa Ankkurilta (p.040 7376478)