sinettilogou.gif

Käyttäjiä paikalla

Sivustolla on 46 vierasta
Etusivu Uutiset Shs;n ampumahiihtäjillä palkkapäivät Kontiolahden Sm-ampumahiihdoissa

Tuliaisina 4-kultaa, 2-hopeaa ja 6-pronssia

Shs:n ampumahiihtäjille tuli huippumenestystä Kontiolahden Sm-ampumahiihtokisoissa. Seurastamme oli ilmoittautunut 25 kilpailijaa, mutta valitettavasti Niko ja Ilari sairastuivat kisojen kynnyksellä, mutta silti olimme kisijen suurin seura. Kaikki kisoihin osallistuneet urheilijat suoriutuivat erinomaisesti kilpailuistaan. Lauantain normaalimatkan kisat aloittivat nuorimmat tytöt eli 13-sarjalaiset, siinä Anni Rinta-Keturi(100) ja Maria Hoskari(000) saavuttivat upet sijat 4 ja 6, eikä mitalitkaan olleet kaukana. Juulia Nelimarkka(022) oli sarjassa 18. kauden parhaalla suorituksellaan. Poikien vastaavassa sarjassa Jarkko Rantoja(001) voitti Sm-kultaa yli puolenminuutin erolla seuraavaan, Juho Koivisto(201) oli hienosti palkinnoilla eli 7., Artuuri Hautaniemi(120) sijoitus 17. oli selvästi Artturin paras Sm-kisa sijoitus talvella. Karri Stevander(102) suoriutui hienosti omasta urakastaan 19. Lauri Järvistön(131) 29. sija oli Sm-kisojen ensikertalaiselle hyvä avaus. Hemmingin Nikolle(234) sattui vähän huonompi päivä ammunnan epäonnistuttua sijoitus 35. Tyttöjen 14-sarjassa Tiia-Maria Hautaniemen(422) sijoitus oli 12. 14-pojissa Sameli Joronen(021) jatkoi Sm-pronssimitalien keräämistä hienolla suorituksella, Sameli on nostanut selvästi hiuihtovauhtiaan kuluvalle talvelle. Lauri Kataja-Rahko (111) oli sarjan 7. Sakari Koskela(441) loi 13. Tyttöjen 15-sarjassa käytiin mitalistien kesken kova kamppailu, sillä eroa oli vain 19,0 sekuntia. Kulta ja hopea meni tällä kertaa AAH;n Keräsen kaksoksille, joille Tiina Mäki-Panula(100) antoi kovan vastuksen. Tiina sai upeasta suorituksetaan palikinnoksi Sm-pronssia. Noora Kupari(212) sijoittui 7., vaikka teki hienon suorituksen, mutta kaikki edllä olevat ampuivat käsittämättömän hyvin. 15 pojissa Pyry Stevander(341) oli 8. Samoin 16-pojissa Joni Hemmingin(243) mitali mahdollisuudet kaatuivat ammuntaan. Jonin sijoitus oli 5. 16-sarjan tytöissä Sofia Joronen(010) saavuttama Sm-kulta oli Sofialle jo ties monesko peräjälkeen. Sofian suoritus oli erittäin vakuuttava, sillä hopeamitalisti jai yli minuutin. Julia Koivistolle(110) Sm-pronssi upean suorituksen jälkeen. Sanna Koskela(052) sijoittui top 10, sijoittuen 9. Lauantain kolmannen Sm-kullan saavutti Sanna-Mari Purola(210). Sanna-Marin kilpailu oli erittäin jännittävä, koska viimeiselle hiihtolenkille lähdettäessä S-M oli saanut minuutin edellään lähteneen Lemin Eskojen Maiju Kuokkalan kiinni, mutta Luokkalalla oli yksi ohilaukaus vähemmän. Joten Kultamitalin kohtalo ratkaistaan kirikierroksella. Tytöt hiihtivät koko kierroksen täyttävauhtia pyrkien karistamaan toisensa, mutta kultamitalin kohtalo ratkaistiin loppukirissä. Maaliin tullessa molemmille sama aika, joten kultamitali molemmille. Vanhimpien tyttöjen 21-sarjassa Tuulikki Mattila(0120) osoitti, että kesän harjoittelu on sujunut hyvin hiihtovauhti ja myös ammunta on selvästi parantunut. Tuulikin kaulaan pujotettiin Sm-pronssimitali.

Sunnuntaina oli vuorossa yhteislähtökilpailut. Nuorimmissa tytöissä Maria(00) jatkoi nolla-ammuntoja ja samoin sijoitus oli sama kuin lauantaina eli 6. Annin(12) ammunta hieman epäonnistui , sijoitus12. Juulia(10) sijoitus sama kuin lauantainakin eli 18. Nuorimmissa pojissa Rantojan Jarkko(12) näytti kuinka Pohjalainen (Alavutelaanen) taistelee loppuun saakka. Jarkko lähti viimeiselle kierrokselle neljäntenä selvästi kärjen takana, eikä varmaan muut kuin Jarkko uskonut, että kultakin on saavutettavissa, eikä vielä loppusuoran auetessakaan. Niin vain takaa noustiin Sm-kultaan saakka. Juho(11) suoritui hienosti vin 29.8 sekuntia kärjestä. Hemmingin Nikon(11) suoritus oli aivan eriluokkaa kuin lauantaina ammunta sujui ja hiihto kulki saavutuksena Sm-kisojen 10. sija. Karri(12) 21., Artturi(32) 24. ja Lauri(43)33. voivat olla tyytyväisiä viikonlopun suorituksiinsa.Tyttöjen 14-sarjassa Tiia-Maria(110) saavutti 7. sijan huippu ampumahiihtosuorituksellaan. Pojissa Sameli(001) jatkoi siihen mihinkä lauantina jäi eli taisteli itselleen Sm-pronssia. Laurin(130) 9. sija ja Sakarin 11. sija osoitti Shs;n tason laajuutta tässäkin sarjassa. Tyttöjen 15-sarjassa Tiina(112) ja Noora(322) pikkuisen antoivat tasoitusta ammunnassa, mutta silti hienot sijat 6. ja 9. Pojissa Pyry(203) taisteli kärkipaikoista kolmanteen ammuntaa saakka, mutta siitä tulleet kolme sakkokierrosta pudottivat Pyryn sijalle 5. Samoin myös vuotta vanhemmissa Jonin(331) mitali mahdollisuudet kaatuivat  ohilaukauksiin, silti hyvä 4. tila. Pronssiin vain 15 sekuntia. 16-tytöissä Sofialle(110) ei löytynyt pysäyttäjää sunnuntainakaan, mutta nyt mestaruus ratkesi vasta loppukirissä, jossa Sofia kukisti Loimaan Jankon Jessi Juurenheimon. 7-sarjan tytöissä Sanna-Mari(113) kävi tiukan kamppailun mestaruudesta viimeiselle pystypaikalle, mutta siitä tulleet 3 sakkokierrosta romutti haaveet toisesta viikonlopun kullasta, silti upea toinen sija. N-21 tytöissä Tuulikki(1011) jatkoi vahvoja esityksiä saavuttamalla Sm-hopeaa. Mielenkiinnolla odotamme parin viikon kuluttua kisailtavia nuorten MM-katsastuksia, joko hiihtoseurasta noustaisiin pitkästä aikaa kisakoneessen.

Viikonloppu osoitti, että ampumataidoissa (tarkkuus/nopeus) ollaan maan parahaita seuroja ja kun hiihtoseuralaisilta hiihtovauhtikin löytyy, niin voimme olla tyytyväisiä tekemiseemme.

Suuri kiitos kuuluu myös kaupungin liikuntatoimelle, joka on mahdollistanut hyvät olosuhteet Joupiskalle hyvässä yhteistyössä Shs;n kanssa